6 Nisan 2009 Pazartesi

Yufkalı şiş kebap
















Tarifi Sofra dergisinin Nisan sayısından aldım.
Denedim ve çok beğendim. Bence siz de bir kez deneyin , umarım beğeneceksiniz
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- yarım çay bardağı sıvıyağ
-500 gr kıyma
-4 - 5 dal taze soğan
- 1 demet kıyılmış maydanoz
- 1 adet kıyılmış kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz , karabiber

Kebap için kıyma, soğan, maydanoz, kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, tuz , karabiberi iyice yoğurun. Düz bir zemin üzerinde elinizle yuvarlayarak, büyük bir rulo yapınız. Ruloyu buzdolabında 3 saat dinlendirin. Yufkaları düz zemin üzerine , üst üste , aralarına sıvıyağ sürerek yayın. Dört kenarını içe doğru karlayıp büyükçe bir kare elde ediniz.
Yufkanın bir kenarına kebabı yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Daha sonra dilimleyip, şise geçirin. Izgarada pişirip , sıcak servis yapın.
Afiyet olsun





2 yorum:

Doyumluk.... dedi ki...

Olsaydı yenirdi....eline sağlık...

TAZE NANE dedi ki...

HIIIIIIIIMMM...
Nefis süper görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimi yolluyorum.