6 Nisan 2009 Pazartesi

Komposto

Ne zamandır komposto yapmıyordum. Halbuki çok severim
Siz istediğiniz meyveden yapabilirsiniz. Ben tercihen elma, armut, ayva ve kuru kayısıdan yaparım.
Bir tencereye 2 adet elma , 2 adet armut ve göz kararı kuru kayısı doğrayınız. Sonra üzerini örtecek kadar su ilave ediniz. 1 bardak toz şeker ekleyip kaynamaya bırakınız. ortalama 10 dakkika pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakınız. Dilerseniz 1 paket toz vanilyada ekleyebilirisniz. Kompostoya güzel bir aroma veriyor. Ayrıca bir kaşıkla kompostonun suyunu tadın. Eğer elmalar ekşi ise belki daha fazla şeker ilave etmeniz gerekebilir.
Ve soğuk servis ediniz.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: