22 Haziran 2009 Pazartesi

PROFITEROL















Merhabalar


Profiterol tarifi vereceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Yani hepinizin iyiliği için vermiyorum yoksa benim gibi hüsran ile sonuçlanır.
Evvella yemek bloglarında hep çokkkk basitmiş gibi profiterol tarifi veren arkadaşları şiddetle kınıyorum. Öyle anlatıyorlar ki varya sanki 2 dakkada şipşak yapılan bir şeymış gibi. Benim gibi acemi arkadaş !!!! lütfen spekülasyonlara kapılma ve kendinden emin olmadan veya bilen birisi yoksa yanında sakın deneme. Yazık olur kırılan yumurtalara eheheheheheheheh.
Neyse şaka bir yana profiterol yapmak o kadar da kolay değil arkadaşlar. Çok sabır ve hak etmek gerek.
Ben üst üste 2 kez denedim, ikiside berbat oldu. 3.cüsünü denemedim bile.


Ama son aldığım ıstıhbarata göre bu kadar kafa yormaya gerek yok , gidin bir kutu Dr. Oetker profiterol alın , ondan yapın. Nerdeyse % 100 garanti.

Önemli not: bütün bunlara rağmen ben kendime güveniyorum ve denemek istiyorum diyorsanız o zaman lütfen yumurtaları teker teker kırın. hep aynı yöne doğru karıştırın . ve sakın olaki hamur sıcakken yumurtaları kırmayın.
Sevgilerle











4 yorum:

KandilSimidi dedi ki...

üzülmeyin olur böyle şeyler diğer tariflere bakılırsa maharetiniz bol:) benim bi profiterol tarifim var size söz ilk yapışımda koyacağım siteme:)
sevgilerimi bırakıyorum:)))

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Ben öncelikle bu tatlıyı deneme cesareti gösterdiğiniz için kutluyorum sizi. Ben 5 yıldır hala cesaret edemedim. cesaret edeceğimide sanmıyorum. Bazı tarifler okunarak yapılmıyor. birinden görüp daha sonra bizimde görsel tecrübe kanaıp yapmamız gerekiyor. Bizim gibi yapamayanlar gidip bir tatlıcıya bir porsiyon yesek daha makbule geçer galiba :D Sizi yine kutluyorum çünkü beklediğiniz başarıyı gösteremediğiniz bir emeğinizi bile paylaşmanız çok sempatik ve içten.... sevgiler

Unknown dedi ki...

arzucum bu tarifi nereden aldısyan seni çok zorlamış profiterol aslında o kadar gözünde büyütülecek birşey değil :) senin o kadar tariflerinin yanında hiç birşey :) lütfen böyle hazır tatlılara prim vermeyelim :D biz hamarat hanımlarız :D eminim suç sende değilk tariftedir en yakın zamanda yapıp siteme koyacağım çok basitmiş deyip güleceksin :D sana başarılar diliyorum..sevgiler

emel dedi ki...

üzülme 3. denemede olur inşallah.Sonuçta gayet başarılı olduğun sitenden belli