16 Mart 2009 Pazartesi

Patlıcan Közleme







Patlıcanın en kolay közleme şekli izlediğim yemekteyiz programında öğrendim. Hem basit hem de aygazınız batmıyor.
Belki sizler biliyordunuz ama ben yeni öğrendim.
Patlıcanı aluminyum folyoya 2 kez dolayıp sarın. Ve aygazın üzerine koyup kısık ateşte pişirmeye koyun. Tahmini olarak 10 dakika pişirin sonra yumuşayınca ocaktan alın ve kabuğunu soyun.
Ben bu işlemi bostan patlıcan ile yaptım.
Akabinde çatal yardımı ile patlicanı ezip , üzerine biraz tuz biraz limon suyu ve doğranmış maydonoz koydum Gayet sağlıklı bir garnitür oldu.
Eeeeee malum yaza yaklaşıyoruz kilolarımıza dikkat etmemiz lazım. Artık menülerimizde pilav makarna yok :o))

2 yorum:

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK BEN ALİMİN YUM FOLYAYLA FIRINDA PİŞİRİYORDUM AMA ÇOK LEZZETLİ OLOMUYOR BUNDAN SONRA KESİNLİKLE BÖYLE DENİYCEM SAOLASIN...

Arzu dedi ki...

Sevgili Candan Tarifler,
Fırında yapınca patlican sulaniyor. O bakımda 1 kereliğine benim önerimi dene. İnşallah memnun kalırsın.
Beni izlediğin için teşekürlerrrrrr