12 Mart 2010 Cuma

Maydonozu nasıl saklarsınız?

Evlendiğim günden beri benim en temel sorunlarımdan biridir , maydonoz saklamak.
Birçok denemem oldu. 1-) yıkayıp kurulamak ve tupperware kabına skıca ağzını kapattıp saklamak. en fazla 3 -4 gün tazeliğini koruyor ancak
2-) yıkayıp kurulamak ve buzluğa koymak. ama bunu sadece yemeklerde, böreklerde kullanabilirisiniz. Salatada cok kötü oluyor
3-) veeeee en görsel en kalıcı yöntem, sapları ile yıkayıp bir cam kavanoza su koyup içine çiçek buketi gibi maydonozları koymak. Işte bu kadar. veeeee tazeliğini 1 haftadan fazla muhafaza edeceğini size burdan garanti veriyorum.
Teşekkürler handan
http://www.handosuntarifleri.blogspot.com/

4 yorum:

Ballı Cimcime dedi ki...

Süpersin canım, ben de senin gibi kaç demet maydonuzu saklayamadığım için atmak zorunda kaldım. Üstelik her yolu denememe rağmen, bir bu kalmış:) Teşekkürler..

Derya dedi ki...

Gerçekten güzel fikir, mutfakta da yeşil yeşil görünüşü de süper olur.
Bende yapıcam teşekkürler...

MAVİ TUTKU dedi ki...

:) Sararmaları hoşuma gitmiyordu bende böyle yapmaya başlamıştım.:)

Gulsah dedi ki...

Arzucum çok görsel ve etkili. Ben de bir öneride bulunayım.Annem saplarından ayırıp güzelce yıkar havlu üzerinde suyunu alır ve cam kavanoza koyup kapağını kapatırdı.Buzdolabında 10 gün hiçbirşey olmazdı.Ben genelde aldıktan sonra bir iki günde bitirdiğim için sorun olmuyor:)