Yaklaşık 6 aydır evde yoğurt yapma merakım başladı.
tabii ilk denemeler çok başarılı olmadı ama yılmadım ve simdi gayet güzel yoğurtlar tutturuyorum. Aslında mantık cok basit ama bazı kolaylaıklardan yararlanıyorum. Mesela akşamdan sütü mayalıyorum veee kalorifer peteğinin üzerine koyuyorum . Sabaha kadar orda durduktan sonra alıp buzdlabına koyuyorum. Missss gibi oluyor.
tabii paket süt değil , günlük SEK sütü kullanıyorum
Tavsiye ederim, siz de deneyin
Ben bazen güveç kabına , bazende cam tenceremin içinde yapıyorum.
11 Mart 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ellerine ve yüreğine sağlık Arzucuuuum !
Tencereniz çok şıkmış, yoğurt içinde enfes duruyor. Bende oğlum için evde mayalamaya çalışıyorum bende de başarısızlıklar epey çoktu ama şu son zamanlarda sütün ısısını iyi ayarlıyorum galiba birde sizin gibi sıcak bir yere koyunca tencereyi çok güzel tutuyor yoğurt.
Valla Arzucum çok mütevazisin,senin benden kalır yanın yok ki:)
yoğurt süper görünüyor ellerine sağlık...
Bende yapıyorum ve tadıda,kokusuda bir başka oluyor..
çocuklar küçükken alıştırdığım için diğer yoğurtları istemiyorlar..
böylesi hem daha sağlıklı,hem daha bereketli ve leziz..
sevgiler,selamlar..
Yorum Gönder