19 Mayıs 2009 Salı

Burak'in doğum günü patası

Handan'in şeker hamurundan Burak'in doğum günüsü için yaptığı Denizaltı pastasıdır. Fotoda gözüken siyah şey aslında bir denizaltı . ehehehe
www.handosuntarifleri.blogspot.com



Teşekkürler Handan




Altın Günümüz 2








Yine bir altın günümüz ile karşınızdayım.
Aslında akraba günü , annem, abimin esi Handan , teyzem , teyzemin kızı, Gülseren ablamız ve Özge den oluşan bir grubuz. Ayda bir kez sırf bir araya gelmek amacıyla bu günü yapmaya başladık.
Aslında hepimiz istanbulda ve aynı yakada oturuyoruz fakat dügün dernek dışında bir araya gelemiyorduk. Bizde altın günü yaparak hep hasret gideriyoruz hemde naçizane birikim sağlıyoruz.
Günlerde hep beni en sona koyuyorlar sağ olsun. Cunki ilk gün yapıldığı zaman ben ilk altınları toplamıştım sonra sırası gelene altınları iade ettim. ve benim hiç birikimim olmamıştı.
Bu yüzden artık beni en sona koyuyorlar ki ben gelenleri harcamıyayım.
neyse bu kadar laf salatasından sonra geçelim menüye.
Menümüzde Kısır , Salyangoz Borek, mısır ekmeği , sarma, poğça , kek , zeytinli biberli salata , kek ve profiterol.

ARA

Bazen çok fazla ara veriyorum blog yazmaya.
Aslında yazabileceğim şey çok , hatta bazen içimden şöyle şöyle yazacağım , kafamda yazıyı tasarlıyorum , fakat gerçeğe dönüştüremiyorum.
Herkes gibi zamanım kısıtlı , şu an tüm artan zamanımı spor yaparak değerlendiriyorum ve sonrada bloga yazı yazacak vaktim kalmıyor.
İşin kolayının buldum , tüm sevdiğim blogları okuyorum , kim neler yapmış diye bakıyorum. Herkes maşallah çok yaratıcı , çok hamarat. Hergün hergün farklı tarifler yayınlanıyor. Hal böyle olunca benim yazacağım basit makarna tarifi yada sigara böreği hiç ilgi çekici olmuyor. Birazda bundan dolayı blogumdan uzak duruyorum. Hani diyorum çok farklı bir tarif ile karşınıza geleyim ama nerdeeeee . Aynı tas aynı hamam. ben gene ben. Tarifler gayipten gelmiyor ki , yapmak lazım , araştırmak lazım, denemek lazım.
Neyse zaten bu aralar saglıklı beslenme ile kafayı bozduğum için yağlı , unlu , ağır yiyeceklerden uzak duruyorum.
ve 1 ayda tam tamına 1.5 kg yağ kaybettim. Amam yanlış anlaşılmasın kilo vermedim , yağ kaybettim. Bu çok çok önemli.
Nasıl başardiğimi aslında konu yapabilirim. bence çok faydalı bilgiler bile size aktarabilirim.
Himmm metnimi kafamda canlandırayım ve size geri döneyim