27 Eylül 2009 Pazar

Kırmızı Biber / Kış Hazırlıkları

Herkes gibi bende kendimce kış hazırlıklarına başladım.
Pazardan kırmızı biberleri aldım. Yıkadıktan sonra ikiye bölüp içinden çekirdeklerini temizleyip fırın tepsisine dizdim.
Izgara ayarında 10 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp kabuklarını soyup 3er 5er tane olarak buzdolabı torbalarına koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Artık kışa bol bol çıkarıp yiyeceğiz.

















11 yorum:

Dilekkmutfakta dedi ki...

iyi günlerde yersiniz inşallah mevsiminde hazırlayıp saklamak tabii ki en güzeli ayrıca ziyaretin için teşekkürler tekrar beklerim.

ALEYNA dedi ki...

canım bende yaptım attım buzluğa.ben haşlıyorum.kabuklarını soymadan atıyorum.afiyetle yersin inşallah arkadaşım.bal olsun şeker olsun

embir dedi ki...

şu kış hazırlığı olayına ben alışamadım allahtan anneler kendilerine yapınca yanında banada yapıyorlar :)) sana kolay gelsn canım.

pembe tatlar dedi ki...

Canım rabbim ağıztadıyla yemek nasip etsin...

TAZE NANE dedi ki...

Afiyetle yiyin canım. Ben daha kırmızı biber koymadım.
Sevgiler.

SerpiL dedi ki...

çokseverim kırmızı biberi ama bu şekilde atılacağını bilmezdim.tşkler

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

kırmızı biberi çok severim ama buzluğa atmadım..sende gördüğüm iyi oldu..yani sıra nama geldi..

TAZE NANE dedi ki...

Harıl harıl hep birlikte kışlık yapıyoruz dimi.
Sevgiler canım.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

afiyet bal şeker olsun canım
iyi gunlerde yemek nasip olur inş.
sevgiler

bhar dedi ki...

kırmızı bibere bayılıyorum :)

Özlem dedi ki...

Bu tip ön hazırlıklar büyük kolaylık sağlıyor, hem de mevsiminin dışında da sağlıkla yenebiliyor.
Ellerine sağlık.