Tarifi CafeFernando'dan almıştım http://www.cafefernando.com/ yapımı kolay ve lezzetli çubuklar bunlar.
Benim lise yıllarımda olmazsa olmazı idi milföylü börekler. O zamanlar o kadar çok yemişiz ki diyebilirim ki 10-15 sene birdaha evimize milföy hamuru girmedi. O kadarki fırında pişen kokusuna bile tahamül edemiyorduk . Taaa ki bu tarifi bulana kadar.
Ehhh dedim bir kez denemekte fayda var.
Evvella Milföylerinizi tezagaha alınız. Sonra ayrı bir kapta beyaz peynir rendeleyin veya parmesan peyniri rendeleyin. Evde hangisi varsa kabuldur. Sonra üzerlerine haş haş tohumu serpiştirin ve bir oklava yardımı ile peynir ve haş haşı hamura yedirin. tek katman olsunlar.
Dilerseniz kirmizi biber , çok az baharat , kekik ekleyebilirsiniz. Sizin damak tadınıza uygun yapabilirisniz.
Sonra parmak kalınlığında kesin ve yuvarlayak çubuklar haline getirin.
Milföylerde yan yana iki kare olarak satılanları terch edin. İkisinin arasını hiç acmadan kullanirsaniz o zaman uzun çubuklar elde edebilirsiniz
Sonra uzerlerine yumurta sürüp fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun
5 yorum:
Arkadaşım hem selülit ve bilumum can sıkıntısı derdiniz var hemde hamur işi takılıyorsunuz
Yanlış
cnm güzel anlatmışsın..milföylerde ne kadar büyük duruyor..çekimden galiba..ellerine sağlık..
Ben de denemiştim bunu Arzu.Ama peynir yoktu ben de.Çok güzel olmuşlardı yine de.Pişirdikten sonra baka baka bi hal oldum.Mutfak becerim olmadığından pek arada sırada elde ettiğim başarılı sonuçlar beni mest ediyor:)) Sevgiler canım...
Canım merhabalar!!!Desteğin için sonsuz teşekkürler....Seni izlemeye aldım,milföylü çubuklar çok nefis görünüyor..
Ben de zeytin ezmesilini yapıyorum,çok leziz oluyor.
Ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder