Fotoğraf pek güzel olmasada yinede yayınlamak isterim.
Tarifi tamamen göz kararı yaptım.
Mümkünse Antep kuru patlıcanı ve biberi kullanınız.
İçine : Kıyma , Pirinç , Sogan , Biber salçası , baharat , nar ekşisi
Öncellikle kuru patlıcanları kaynar suda 20 dakika haşlayın. Patlıcanları çıkardıktan sonra ocağı söndürün ve içine bu sefer biberleri atınız. O suda bir 10 dakika bekletin.
İç malzemeyi arzunuza göre hazırlayıp patlıcan ve biberleri doldurunuz. İşin püf noktası antep usulu baharat. Vallahi o kadar biliyorum. Cumartesi günü evimizin önünde kurulan pazardan patlican ve biberi aldim. Ayni tezgahtan hem antepden gelen biber salçasını ve ozel baharatı aldım. Ve tüm iç malzeme ile dolmalarımı hazırladım.
Acıkcası fena olmadı ama belki biraz daha nar ekşisi kullanmam gerekirdi.
İnsallah bir dahaki sefere daha antep usulü dolmalar hazırlıyabileceğim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder