12 Nisan 2009 Pazar

London Cafe



Çok güzel bir fotoğraf çekemedim ama pastanın lezzetine diyecek yok.
Aklınızda olsun London Cafe'de çeşit çeşit pastalar var ama içlerinde tam bize göre olan yagsız ve unsuz pastalar var. Benim favorim , yürüyüş sonrası (hehehehe) kayısılı , hindistan cevizli (hafif ılık ) bu yağsız , unsuz pastadır.
yanında da bir filtre kahve ohhhhh gel keyfim gel.
Aslında Sigara da iyi gider galiba ama ben hayatimda hiç sigara içmedim. o yüzden bir şey diyemiyorum.
Neyse bir gün yolunuz düşerse Cafe London'a uğrayın.
Anadolu yakasında Atatürk caddesinde ve Göztepe parkının karşısında , bagdat caddesinde baska bir şubesi var benim bildigim.

Kripton curi parkı

Ehh hafta sonu sadece yemek yapmadık tabii. Sağlık için yürüyüş yaptık.
Bu defa hava muhalefeti yüzünden yakın bir yerde , Kozyatağında , Acıbadem hastanesinin yanında bulunan Kripton kuri parkındaydık.
Çok güzel bir park alanı. İsteyen yürüyüş yapabiliyor, dileyen kafesinde kahvaltısını yapabiliyor. İster evden malzemenizi getirip orada pikniğinizi yapabiliyorsunuz.
Genci yaşlısı herkes spor yapıyor orda. Ayrıca belediyenin koyduğu spor aletleri sayesinde pahalı ve kapalı bir spor salonuna gitmeye gerek duymuyorsunuz. Tüm aletler orda. Evet bir spor salonundaki gibi şöyle süper sonik göstergeli fiyakalı aletler yok , kaç dakikada kaç kalori yaktığınız yazmıyor ama o da spor buda spor. Olaya nasıl baktığınız önemli.
Oldum olası spor salonlarında hoşlanmıyorum, para verdiğim için gitmem gerekiyor psikolojisinde oluyorum. Halbuki açık hava da yaptığım yürüyüş tamamen kendim istediğim için yapıyorum. Bir zorlama yok , yada para verdim , param yanmasın gideyim demiyorum.
Sizde bir araştırın eminim evinizin yakınında bir park vardır. Lütfen sizde haftada en az 3 gün yürüyüş yapmaya çalışın. Biliyorum ki istanbul şartlarında zaman bulmak zor. Ama sizden başka bir tane daha yok. Kendinizi sevin ve yürüyüş yapın
Sevgiler


Bakla Yemeği















Aslında Baklayı hiç sevmem. Sırf eşim seviyormuş diye bir deneyeyim dedim. iyi oldu, artık sayemde eşimde baklayı sevmiyor.
Yine hiç özen göstermeden bir foto çektim. Zaten cep telefonu kamerasından ancak bu kadar oluyor :o)
Tencereye yıkayıp ayıkladığım baklaları koydum. Sonra uzerine 1 soğan doğradım. Az sıcak su , tuz ve yarım limon sıktım.Ha birde nerden öğrendigimi hatırlamadığım tarife görede un koymak lazım mış. ehh ben de koydum tabii
Kimseye tavsiye etmiyorum , ben bu yaşa kadar bakla yemediysem demek ki bir bildiğim varmış ehehehehe

Kabak yemeği

















Fotoğraf hiç güzel değil , yemek ise sıradan gibi gözüküyor ama yanılıyorsunuz.
Ne kadar da lezzetli bir kabak yemeği oldu anlatamam. Aslında bu yemeğin adı türlü galiba . Neyse tarifi vereyim ,


Tencereye (hic yag koymadan) kıyma koyup şöyle bir çevirdim. Sonra yarım bardak sıcak su içine 2 kaşık domates salcası koyup karıştırdım. ortaya çıkan karışımı kıymanın üzerine ekledim. sonra evde mevcut olan 3 adet kabağı halka halka dogradım.Aynı şekilde 3 adet patlıcanı da doğradım. (tabii önceden patlıcanları tuzlu suda beklettim). Birde soğan ve 1 diş sarımsak doğradım. Biraz sıcak su ilave edip kaynamaya bırkatım. Tahminen 10-15 dakikada pişti.
Valla biz afiyetle yedik. Bu yemekte benim en sevdiğim taraf ise yağsız yapmış olmam.
Elimden geldiğince yemeklerde yağı minimum kullaniyorum.

6 Nisan 2009 Pazartesi

Yufkalı şiş kebap
















Tarifi Sofra dergisinin Nisan sayısından aldım.
Denedim ve çok beğendim. Bence siz de bir kez deneyin , umarım beğeneceksiniz
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- yarım çay bardağı sıvıyağ
-500 gr kıyma
-4 - 5 dal taze soğan
- 1 demet kıyılmış maydanoz
- 1 adet kıyılmış kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz , karabiber

Kebap için kıyma, soğan, maydanoz, kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, tuz , karabiberi iyice yoğurun. Düz bir zemin üzerinde elinizle yuvarlayarak, büyük bir rulo yapınız. Ruloyu buzdolabında 3 saat dinlendirin. Yufkaları düz zemin üzerine , üst üste , aralarına sıvıyağ sürerek yayın. Dört kenarını içe doğru karlayıp büyükçe bir kare elde ediniz.
Yufkanın bir kenarına kebabı yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Daha sonra dilimleyip, şise geçirin. Izgarada pişirip , sıcak servis yapın.
Afiyet olsun





Komposto

Ne zamandır komposto yapmıyordum. Halbuki çok severim
Siz istediğiniz meyveden yapabilirsiniz. Ben tercihen elma, armut, ayva ve kuru kayısıdan yaparım.
Bir tencereye 2 adet elma , 2 adet armut ve göz kararı kuru kayısı doğrayınız. Sonra üzerini örtecek kadar su ilave ediniz. 1 bardak toz şeker ekleyip kaynamaya bırakınız. ortalama 10 dakkika pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakınız. Dilerseniz 1 paket toz vanilyada ekleyebilirisniz. Kompostoya güzel bir aroma veriyor. Ayrıca bir kaşıkla kompostonun suyunu tadın. Eğer elmalar ekşi ise belki daha fazla şeker ilave etmeniz gerekebilir.
Ve soğuk servis ediniz.
Afiyet olsun.





5 Nisan 2009 Pazar

Sigara Böreği
















Sigara böreğinin nasıl yapıldığını herkes bilir herhalde.


O zaman herkes bildiği gibi yapsın :o))


Afiyet olsun


Bu da benim pazar kahvaltısı versiyonum

Bahar geldi Hoşgeldi -2-

Bugün de Caddebostan sahildeyiz
Harika bir manzara eşliğinde yürüyüşümüzü tamamlıyoruz. Haaaa birazda sabah kahvaltısında yediğimiz sigara böreklerini bir nebze eritebildik






Sahile varmak için Göztepe parkından geçtik. Ve tabiatın nasıl da canlandığını fark ettik





Bahar geldi Hoşgeldi

İşte size birkaç bahar manzarası

Sizlerle paylaşmak istedim.
önemli not: fotoğraflar benim emekçi cep telefonumdandır. Yani var evin yok kızıyım , bir foto makinem bile yok uhuhuhuhhuu



04.04.09 Cumartesi Maçka Parkı:

















































Birde çok şirin kuş yuvaları vardı. Fotolara dikkatli bakınız:

















Ayrıca teleferik sayesinde parkın bir ucundan diğer ucuna gitmeniz mümkün.

1 Nisan 2009 Çarşamba

Pembe Domateslerim 2

Daha evvel Pembe Domates Ağından bahsetmiştim
Sözkonusu tohumlardan edindim ve 16 mart günü tohumlarım toprakla buluştu.
Onları önce nemli bir ortamda , direk güneş almayacak yerde sakladım. 1 hafta sonra ilk filizlerimize kavuştuk.
Meğer ne kadar meşakatli bir şeymiş ....
Neyse tohumları toprağa ekmeden 1 gün önce nemli bir havlu içine tohumları yerleştiriyorsunuz. Ertesi gün tohumları toprağa ekiyorsunuz. Sonra bekliyorsunuz










Şimdi fidelerimi yeni saksılarına aktarmam gerek

Puf Böreği Superfresh















Tam da çalışan bayanların imdadına yetişecek bir börek.
Buzlukta saklayıp , ansızın gelen bir misafire ikram edebileciğiniz , yüzünüzü kara çıkarmayacak , çayın yanına çıkarabileceğiniz bir börek.


Kürt Böreği


Ben yapmadım ama yeğenim için almıştım

maksat bloga bir şey koymak o:))

Kek kalıbı


















Sizi bilmem ama ben çalışan bir bayan olduğumdan dolayı pratik olmam gerek.
Bu nedenle fırında pişecek kek vesaire olsun aluminyum kap kullanıyorum.
işte size bir örnek.

İster kabı yıkar tekrar kullanır ister işiniz bitince kabı atarsınız. Ayrıca kabı yağlamanıza gerek yok cünki yapışmıyor.
Bu arada fotoğraftaki bir mısır ekmeği
Ben çok severim mısır ekmeğini, özellikle pazar kahvaltıları için idealdır.Dışardan alacağınız börek poçadan bin kat sağlıklıdır.