17 Mart 2009 Salı

Bezelye yemeği

Malzemeler :
-200-250 gr Kıyma
-1 veya 2 kaşık domates salçası
-1 adet soğan
-1 havuç
- 1 kavanoz Bezelye konservesi

Lutfen kapalı teneke kutudaki konservelerden tüketmeyiniz. Tercihen cam kavanoz içinde satılan bezelye , taze fasulye vs.... kullanınız. Yani görerek.....
Yemeğe hiç yağ kullanmadan yapacağız. Böylesi daha sağlıklı.
Tencereye kıymayı koyup biraz kavurunuz. Sonra içine salçayı ve soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Şöyleee bir karıştırın. sonra içine halka halka doğranmış havuçları koyun. Havuçları mumkunse ince ince doğrayın ki pişsin. ve en sonunda konservedeki bezelyeleri şöyle bir suda yıkayıp onuda tencereye ekleyın.
İçine bir miktar kaynatılmış su ve tuz ekleyin , pişirmeye devam ediniz.
Tahmini olarak 20 dk da pişer. Arada kontrol ediniz tabii

Afiyet olsun




1 yorum:

Doyumluk.... dedi ki...

Bizim evde çok pişer.Bir tek oğluma yediremem.eline sağlık.sevgiler