25 Temmuz 2008 Cuma

BRUSETA




Baget ekmeklerini dilim dilim doğrayın
Bir kapta zeytinyağı , kekik , kirmizi biber, sarımsak rendesi koyup karıştırınız.
Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürüp fırına koyup biraz kızarmasını bekleyiniz.
Diğer bir kapta küp küp doğranmış domates , doğranmış taze fesleğen hazırlayınız.
Fırında ekmekler kızarınca üzerine domates ve fesleğen karışımı koyup afiyetle yeyiniz.
Dilerseniz uzerine beyaz peynir veya kaşar rendesi eklenebilir. Tamamen sizin damak zevkinize göre malzemeyi azaltıp çoğaltabilirisniz

Domatesli Pirinç çorbası

Malzemeler
1/2 çay bardağı pirinç
5 adet domates
5-6 dal taze nane
2 yemk kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
5 su bardağı su

Yapılışı
Soğanı rendeleyin, sıvı yağ ile birlikte orta ateşte çevirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edip pişirin. Kaynamış suyu üzerine ,ilave edip 1 taşım kaynadıktan sonra pirinçleri ilave edin, pirinçleri pişince 1 tutam tuzu , ince ince doğranmış nane yapraklarımı ilave edip altını kapatın. Sıcak servis yapınız.
1 porsiyon : 100 kalori